Senčenje v Španiji

Dve strokovni delavki sta se od 26. 2. do 1. 3. 2024 udeležili mobilnosti na osnovni šoli Ceip Mediterrani v Valenci v Španiji. Na mobilnosti sta strokovnim delavcem šole gostiteljice obe učiteljici predstavili tudi, kako poteka delo na naši šoli.

Strokovni delavci v šolski vsakdan vključujejo načela trajnostnega razvoja z uporabo učilnice na prostem, vzgojo zelenjave na šolskih visokih gredah, različnimi aktivnostmi o varovanju okolja in peš prihodom v šolo.

Za dobro počutje učencev na šoli v veliki meri poskrbijo z glasbo ob prihodu v šolo, med odmori in poukom športa. Pred začetkom pouka izkoristijo čas za branje knjig, vzpodbudni zapisi vrstnikov na stenah šole pa jih spremljajo tekom celotnega dne.

Za učence z manj priložnostmi poleg pomoči specialne pedagoginje omogočijo tudi prilagojena interaktivna gradiva na tablici, učne pripomočke in ustrezen prostor.

Izjemno gostoljubje in bivanje v mestu, ki združuje v sebi tradicijo in sodobnost hkrati, je pustil navdihujoč pečat na obeh učiteljicah.